Olivolja & Vinäger

Bellora Olio Extra Vergine Di Olivia. 0,5 l

Oliverna till denna fräscha olja odlas på kullarna vid Gardasjön. De handplockas och kallpressas enligt en traditionell metod vilket bland annat innebär att inga kemikalier används. Vår olja kommer från den första pressningen som ger den finaste och mest näringsrika oljan

Oljan passar mycket bra till alla sorters sallader, pasta, charkuterier och fisk samt att ringla över bröd.

Pris: 225 kr

Rödvinsvinäger Aceto di Vino. 0,5 l

Vår rödvinsvinäger kommer från vingården Bellora i distriktet Bardolino som ligger i närheten av Gardasjön. Det tillverkas av druvorna Corvina Veronese, Rondinella och Molinara. Vinägern lagras på träfat vilket bidrar till dess karakteristiska smak och syrlighet

Vår vinäger passar mycket bra för att användas till sallader och syrligheten gör att den också kan användas till all typ av matlagning.

Pris: 125 kr

Vallena Olio Extra Vergine Di Oliva

Vallena vingård har odlat olivträd i nästan 200 år. Mikroklimatet i dalarna på kullarna norr om Verona ger extremt goda förutsättningar för produktion av olja. Sedan 1989 har de använt sig av en mix av gårdens oliver; Grignano, Leccino och Frantoio. 

Resultatet blir en välstrukturerad olja av högsta kvalitet med tydlig örtkaraktär och inslag av klippt gräs. Den har en bra balans mellan bitter och kryddig och är helt underbar på nybakt bröd, bruschetta eller på en sallad.

Extrajungfruolivolja är en högklassisk olja. Ingen annan olja produceras enligt ett så kontrollerat regelverk. Tillsatser och höga temperaturer vid tillverkning är inte tillåtna. Genom en handpressad olja som denna kan alla höga näringsämnen behållas.

Pris: 225 kr