
Paterno II
Friskt och fräscht
Chianti
Producent: Poderi del Paradiso
Pris: 322 kr
Friskt och fräscht
Chianti
Producent: Poderi del Paradiso
Pris: 322 kr
Elegant och komplext
Valpolicella
Producent: Vallena
Pris: 358 kr
Mjukt och fylligt
Valpolicella
Producent: Vallena
Pris: 199 kr
Medelfylligt och mångsidigt
Valpolicella
Producent: Vallena
Pris: 153 kr
Bärigt och komplext
Valpolicella
Producent: Vallena
Pris: 214 kr
Rik fatkaraktär med toner av läder och choklad
Chianti
Producent: Poderi del Paradiso
Pris: 193 kr
Välbalanserat och mjukt, med viss fatkaraktär
Chianti
Producent: Poderi del Paradiso
Pris: 130 kr
Mörkrött vin med smak av körsbär
Abruzzo
Producent: Tenuta I Fauri
Pris: 143 kr
Balanserat, fruktigt och runt vin
Chianti Classico
Producent: Luiano
Pris: 165 kr
Ungt, fruktigt och mjukt vin
Chianti Classico
Producent: Luiano
Pris: 134 kr
Elegant med gröna äpplen och mjuka kryddor
Chianti
Producent: Poderi del Paradiso
Pris: 126 kr
Ljust och friskt vin
Valpolicella
Producent: Vallena
Pris: 148 kr
Friskt och fräscht med en liten sötma. Smak av röda bär och örter.
Producent: Poderi del Paradiso
Pris: 135 kr
Ett lätt, ljust periskofärgat rosévin.
Producent: Bellora
Pris: 135 kr
Körsbärsrött rosevin
Abruzzo
Producent: Tenuta I Fauri
Pris: 143 kr
Fräsch, frisk och torr spumante
Producent: Bellora
Pris: 149
För att få denna klassificering ska vinets ursprung vara definierat och kontrollerat och druvsorten ska härröra från det distrikt där tillverkningen sker. Vingården ska odla och lagra vinet enligt givna traditionella metoder och regler ska följas vad gäller maximalt antal skördar och lägsta alkoholnivå. Vinet måste även vara buteljerat i den region där det odlats och tillverkats. Alla viner i denna kategori provsmakas av en oberoende kommitté innan de buteljeras för att garantera högsta kvalitet.
Innan vinet kan höjas till DOCG ska vinet ha hållit DOC klass i minst 5 år.
Liksom för viner i DOCG kategorin ska för DOC viner ursprung vara definierat och kontrollerat och druvsorten ska härröra från det distrikt där tillverkning sker. Vingården ska odla och lagra vinet enligt givna traditionella metoder och regler ska följas vad gäller maximalt antal skördar och lägsta alkoholnivå.
Innan ett vin kan bli aktuellt för DOC-klassificering måste det ha producerats i minst 5 år med jämn kvalitet.
För denna kvalitetsklass ska producenten ange ett geografiskt ursprung på vinet i form av en officiellt erkänd region eller ett område i viket druvan som vinet tillverkats av har skördats.
Namnet betyder bordsvin och är den lägsta av kvalitetsklasserna. Hit hör de lägst klassade och enklaste italienska vinerna. Här räcker det med att producenten anger färgen på vinet på etiketten.
Julen närmar sig och vi längtar nog alla efter att få umgås med nära och kära. Vi är dock återigen
Håll dig uppdaterad på vår nyhetssida eller följ oss på sociala medier
Julen närmar sig och vi längtar nog alla efter att få umgås med nära och kära. Vi är dock återigen
Wine to Sweden är en vinimportör som vänder sig till krögare, mat- och vinansvariga inom hotell, konferensanläggningar samt övriga med serveringstillstånd. Vi gör gärna event tillsammans med våra kunder och vinevent på företag. Som privatperson kan man njuta våra viner genom Systembolagets privatimport.
Email: kontakt@winetosweden.se
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.