Ett glas Valpolicella Ripasso tar en tillbaka till Vallenas gröna kullar

Ett glas av Valpolicella Ripasso tar en tillbaka till de gröna kullarna av Vallena

Våra vingårdar

Poderi del Paradiso

Chianti, Italy

Vingården som ligger i San Gimignano i Chiantiområdet ses som en av de främsta vintillverkarna i området. Familjen Cetti som drivit gården under långt tid har ägt vingårdar i området sedan medeltiden. Idag drivs gården av David Cetti tillsammans med Paolo Carciorgna vilka båda ses som de främsta vintillverkarna i området . De är banbrytare när det gäller röda viner baserade på den inhemska toskanska Sangiovese Grosso. Marken och mikroklimatet på gården bidrar till deras unika vin som produceras med hjälp av gammal traditionell vinframställning blandad med
moderna metoder.

Poderi del Paradiso

Poderi del Paradiso är en underbar vingård som ligger i San Gimignano, en medeltida muromgiven stad i Chiantiområdet väster om Sienai Toscana. Toscana är nog Italiens mest kända vindistrikt. Förutsättningarna för vinodling i distriktet sägs vara en av de bästa med berg, vulkanjord och influenser från havet. Den mest odlade druvan i distriktet är Sangiovese.

Här odlas vinerna på ekologiskt vis.
Gården grundades 1832 av förfäder till dagens ägare, Riccardo Tomezzoli Tantini.

Vinerna de erbjuder har alla kvalitets klassen DOC eller DOCG

Familjen Cetti som drivit gården under många år är infödda i San Gimignano. Släkten är en av de äldsta och viktigaste i San Gimignano och har ägt vingårdar i området sedan medeltiden. Idag drivs gården av David Cetti tillsammans med enologen Paolo Carciorgna. De ses som en av de främsta vintillverkarna i området och som banbrytare när det gäller röda viner baserade på den inhemska toskanska Sangiovese Grosso. Marken och mikroklimatet på vingården bidrar till det unika ekologiska vin som producera på gården. Här använder man sig av gammal traditionell vinframställning blandad med moderna metoder.

De är banbrytare när det gäller röda viner baserade på den inhemska toskanska Sangiovese Grosso. Marken och mikroklimatet på gården bidrar till deras unika vin som produceras

Tenuta I Fauri

Abruzzo, Italy

Tenuta I Fauri ligger i Abruzzoregionen i provinsen Chieti. Distriktets läge med kort avstånd mellan alperna och havet ger ett speciellt klimat för vinodling. Familjen som drivit den relativt lilla gården i flera generationer har en stor passion för vinproduktion. Idag drivs gården av syskonen Luigi och Valentina som ser arbetet med att skapa vin som en konst som ska utvecklas och raffineras. Gården använder sig av gamla betongfat som man renoverat och nya ståltankar samt ett mindre antal ekfat för vinlagring.

Tenuta i fauri

Tenuta i Fauri är en relativt liten vingård som funnits i samma familj i flera generationer.  Idag drivs gården av syskonen Luigi och Valentina di Camillo vilka ha en stor passion för vinproduktion. De var tidigare, som de flesta andra i distriktet, druvodlare som tog sina druvor till ett kollektiv men idag buteljerar man själva sina viner. Det gör man för att ha koll på hela kedjan i produktionen och i och med det se mer på kvalitet och ursprung före kvantitet.

På gården använder sig av gamla betongfat som man renoverat så att man kan använda dem igen och nya ståltankar samt ett mindre antal ekfat.

Vingården Tenuta i Fauri ligger i Abruzzoregionen i provinsen Chieti. Distriktets läge med kort avstånd mellan alperna och havet gör att de har kalla klara nätter och varma dagar viket ger ett speciellt, men bra klimat för vinodling. Detta är en växande vinregion, idag Italiens 5:e största, som kvalitetsmässigt utvecklats mycket under de senaste åren.

Abruzzo området har länge dominerats av kooperativ dit vinbönderna levererade sina druvor och distriktets viner producerades. Det mesta som producerades var då bulkviner men idag kommer det mer och mer kvalitetsviner från distriktet.
De mest kända druvorna är den blå Montepulciano och den gröna Trebbiano men även den lokala druvan, Pecorino, som börjat bli populära.

Den dominerande druvan i regionen är den röda Montepulicano och den gröna Trebbiano. Montepulcsiano står för närmare 70% av alla odlingar i området.  Distriktets läge med kort avstånd mellan alperna och havet ger ett speciellt klimat för vinodling.

Vallena

Valpolicella, Italy

Vallena ligger i hjärtat av Valpolicella på kullarna norr om Verona, ca 250 meter över havsnivån. Gården omfattar ett område på 14 hektar som delvis är sluttande med utmärkt exponering mot sydväst, och med en jord rik på kalksten och sandsten. Gården köptes 1832 av förfäder till dagens ägare, Riccardo Tomezzoli Tantini. Vinerna de erbjuder har alla kvalitetsklassen DOC eller DOCG.

Vallena

Vallena ligger i hjärtat av Valpolicella på kullarna norr om Verona ca 250 meter över havsnivå. Gården omfattar ett område på 14 hektar som är delvis sluttande med utmärkt exponering mot sydväst och en jord rik på kalksten och sandsten.

Här odlas vinerna på ekologiskt vis.
Gården grundades 1832 av förfäder till dagens ägare, Riccardo Tomezzoli Tantini.

Vinerna de erbjuder har alla kvalitets klassen DOC eller DOCG

Marken där gården ligger är delvis sluttande med utmärkt exponering mot sydväst, och  med en jord rik på kalksten och sandsten.

Bellora

Valpolicella, Italy

Vingården ligger på en höjd i Cavaion Veronese i distriktet Bardolino nära Verona. Gården grundades 1939 och har sedan starten drivits av familjen Bellora. De arbetar ständigt med att förfina sin vinframställning och använder naturliga och organiska processer för att skydda områdets resurser. 1999 togs gården över av trejde geneationen Bellora, Tommaso Bellora, som idag driver gården med passion för att producera högkvalitativa viner.

Luiano

Chianti Classico, Italy

Luiano som ligger i Toscana i Chianti Classico-området har i flera generationer ägts av samma familj och idag drivs gården av syskonen Alessandro och Felicia. Gårdens vinrankor odlas på 300 meters höjd över havet och drar nytta av den bördiga, mineralrika jorden längs stranden av Greve River. Vinerna produceras enligt de traditioner som råder i Chianti Classico-regionen och vinet förvaras sedan på den medeltida gården. Luianos viner säljs i ett 30-tal länder.

Luiano

Vingården Luiano är en forntida medeltida fästning som ligger i Chianti Classico söder om Florens i Toscan och har varit en plats för produktion av vin sedan 1389. Under åren har gården tillhört flera av Florens mest kända familjer men sedan 1959 ägs gården av familjen Palombo och idag drivs den med stor passion av syskonparet Alessandro och Felicia Palombo. Gårdens Vinrankor är placerade på en 300 meters höjd över havet och drar nytta av den bördiga, mineralrika jorden längs stranden av den närliggande Greve River.

Trots att det är en relativt liten gård så finns deras viner i ett 30-tal länder.
Deras viner produceras i enlighet med de traditioner som rådet i Chianti Classico DOCG.

Vinifieringen görs i det medeltida fortets återställda källarens gamla fängelsehålor.

Gården avänder sig av både inhemska och internationella druvsorter, främst Sangiovese. 

Vinrankor naodlas på 300 meters höjd över havet och drar nytta av den bördiga, mineralrika jorden längs stranden av Greve River.

Vill du lära dig mer om vingårdarna?

Vill du lära dig mer om vingårdarna?

Kom och testa våra viner på ett vinevent